Episode 6

Rune Halland - 50 år bak spakene med fokus på Rock og Swing-musikk

Published on: 17th November, 2021

I nærmere 50 år har Rune Halland vært en av landets fremste autoriteter på 50 -og 60-talls Rock & Roll. Som programleder og radio-DJ med bla. Skeive Skiver på både NRK og P4, som innehaver av Crusin' Records som frem til Rune ble pensjonist tidligere i år var landets ledende platesjappe for 50 -og 6o-talls Rock & Roll og ikke minst som DJ med Swing og pardans som spesialfelt.

Frøet ble sådd høsten 1972 under et besøk i London og siden den gang har det meste handlet om Rock & Roll for Rune. I denne spesialepisoden øser han av sin kunnskap og gir massevis av eksempler på både teknikker, tanker om programmering og helt konkrete låtforslag.

Så har du julebord og andre lag hvor det fort kan bli spørsmål om "noe man kan danse Swing til" og du kjenner at den tanken gjør deg litt stressa er dette utvilsomt episoden du MÅ høre og ikke nok med det. Vi har også samlet over 100 låter som funker til deg i en spilleliste, den finner du her:

https://open.spotify.com/playlist/6yDRmYylh00fkMEZt17RAc?si=d9a36f2060c749d9

Hadde satt stor pris på om dere delte podden med kollegaer og andre som måtte ha interesse av å høre disse episodene og har du spørsmål eller feedback ikke nøl med å ta kontakt på ronny@platekusk.no

R

Next Episode All Episodes Previous Episode
Show artwork for Platekusk

About the Podcast

Platekusk
En pod om norske DJs
I podkasten Platekusk tar Ronny Bergersen en prat med norske DJs. Kjente og ukjente, gamle ringrever og fremtidige profiler, sjanger spesifikke og allroundere.

Hva er det som får en DJ til å "tikke", hvilke låter er alltid bankers, hvordan begynner man egentlig og spille plater og hvilke feil har man gjort som andre kanskje kan ta lærdom av? Svaret på disse spørsmålene og mer får du servert annenhver uke i Platekusk.

Har du spørsmål til Ronny eller bare ønsker litt mer info? Da kan du sjekke ut http://ronnybergersen.no
Support This Show

About your host

Profile picture for Ronny Bergersen

Ronny Bergersen

Ronny Bergersen har vært DJ mer eller mindre hele livet og er lidenskapelig opptatt av alle sider ved DJ-yrket. Som allround-DJ har Ronny spilt på alt bra illegale house parties i sin ungdom til, barer, utesteder, bryllup og eventer av alle slag.
Ronny jobber ved siden av DJ-jobben i radiobransjen, for tiden er han å høre på NRK P1.