Episode 9

Vikram Rai (DJ Prince) - En av pionerne innen harmonisk miksing

Published on: 22nd December, 2021

Da jeg i sin tid bestemte meg for å lage denne podkasten skrev jeg en liste over navn jeg på et tidspunkt måtte snakke med. Et av de aller første navnene som havnet på den lista var Vikram Rai aka. DJ Prince. En sann pioner innen faget, ikke bare i Norge, men i verden.

Så spenn fast sikkerhetsbeltet, foran deg har du en over halvannen time prat fullspekket av historier om harmonisk miksing, tredjeplass på Billboard i USA, slikking av sol i Miami med Swedish House Mafia, tusenvis av edits og mash-ups og ikke minst Stavangers egen nasjonalrett Halvt horn med ost, skinka og piffi varmt.

Du kan lese Vikrams tips til god harmonisk miksing og sjekke ut verktøyet MixFiddler via hans hjemmeside http://www.djprince.no/

En Plateselskapskonkurs for noen år siden gjør at DJ Prince sitt ene bidrag til Hall of Fame glimrer med sitt fravær på Spotify-listen. Men du kan nyte topp 3 hitten fra USA DJ Prince & Justin K. - Got To Have  i fulle drag her:

https://youtu.be/-s3LoSXOmZc

Next Episode All Episodes Previous Episode
Show artwork for Platekusk

About the Podcast

Platekusk
En pod om norske DJs
I podkasten Platekusk tar Ronny Bergersen en prat med norske DJs. Kjente og ukjente, gamle ringrever og fremtidige profiler, sjanger spesifikke og allroundere.

Hva er det som får en DJ til å "tikke", hvilke låter er alltid bankers, hvordan begynner man egentlig og spille plater og hvilke feil har man gjort som andre kanskje kan ta lærdom av? Svaret på disse spørsmålene og mer får du servert annenhver uke i Platekusk.

Har du spørsmål til Ronny eller bare ønsker litt mer info? Da kan du sjekke ut http://ronnybergersen.no
Support This Show

About your host

Profile picture for Ronny Bergersen

Ronny Bergersen

Ronny Bergersen har vært DJ mer eller mindre hele livet og er lidenskapelig opptatt av alle sider ved DJ-yrket. Som allround-DJ har Ronny spilt på alt bra illegale house parties i sin ungdom til, barer, utesteder, bryllup og eventer av alle slag.
Ronny jobber ved siden av DJ-jobben i radiobransjen, for tiden er han å høre på NRK P1.